Feta/witte kaas maken

Onder toeziend oog van kaasmaker Peter Jansen gaan de deelnemers tijdens deze workshop – als onderdeel van onze opleiding permacultuur- feta/witte kaas maken.

Feta is sinds 2002 een naamsbeschermde Griekse kaas, dat wil zeggen dat het alleen feta mag heten als het in bepaalde delen van Griekenland gemaakt is.
Als het niet in Griekenland gemaakt is dan wordt het verkocht als “witte kaas” of “witte saladeblokjes”.

Feta wordt gemaakt van schapenmelk waaraan max. 30% geitenmelk mag worden toegevoegd en wordt gezouten en geconserveerd in een zoutoplossing gedurende een periode van minimaal twee maanden.

Voor deze workshop gebruiken we koemelk.

Datum: zaterdag, 19 maart 2016
Tijd: 10:00-17:00 uur
Kosten: 75,-

Locatie:
De Oorsprong
Spanjaardsdijk 68,
7433 PX Schalkhaar

Voor meer info over de opleiding zie de voorlichtingsfilm op: www.permacultuurdeoorsprong.nl/nl/opleiding-permacultuur

Voor aanmelden en/of meer informatie kan je contact opnemen via email: info@permacultuurdeoorsprong.nl